top of page
prova 1_edited.jpg

t e r r a m  n e x u m
2023

Terram Nexum  és un àlbum inspirat en la música tradicional i antiga dels territoris de l'arrel musical dels integrants de Pekata Mundi.​

Zui, Zui és una peça inspirada en una cançó infantil del Japó que es fa servir per a rifar el torn o per escollir el company d'equip de joc. 

El Rossinyol és una balada tradicional catalana que exposa les queixes de la malcasada o malmaridada. Des de la lírica medieval que són constants les cançons que posen un plany en boca de la noia acabada de casar, en una societat on els casaments habitualment eren pactats entre els pares i les famílies, sense que la filla hi tingués gaire intervenció.

Dance Funk està creat amb tres moviments del ball de bastons del Dance de Santa Orosia de Yebra de Basa al Pirineu oscense.​

Kokiriko, Kokiriko bushi és una de les cançons tradicionals més antigues del Japó. La lletra explica quina mida ha de tenir l'instrument de percussió de bambú nomenat kokiriko.

Copla de Hoguera és una jota instrumental recollida a Daroca al sud de la província de Saragossa.

Llibre Vermell de Montserrat. La finalitat de les notacions musical d'aquest còdex medieval està descrita al mateix manuscrit."Com que els pelegrins volen cantar i ballar mentre vetllen de nits a l'església de Santa Maria de Montserrat, i també a la llum del dia; i com que allà no han de cantar-se cançons que no siguin castes i piadoses, s'han escrit les cançons que apareixen aquí..."En total són deu peces de les quals hem seleccionat aquestes tres: Stella Spledens, Polorum Regina i Los Set Gotxs.

Déjame subir al Carro. Al cançoner de Mingote de la província de Saragossa trobem aquest cant desesperat davant el comiat de la persona amada.

Kazufumi Miyazawa va composar la cançó Shima Uta després de visitar l'illa d'Okinawa i escoltar les tràgiques històries que la guerra va deixar a l'ànima dels seus habitants.

Un día en las Carreras.Una Peça tradicional de Tauste a la província de Saragossa que serveix per animar les curses populars on el premi pel guanyador eren tres pollastres, dos pel segon, un pel tercer i una ceba pel que arribés l'últim.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Spotify
  • Apple Music
bottom of page